Tuesday, 3 August 2021

BAHASA MELAYU TAHUN 1 MAKANAN KESUKAAN RIZAL OLEH CIKGU AZLINA

Teks : Azlina Zabha

Imej : Azlina Zabha & Akademi Youtuber

BAHASA MELAYU TAHUN 1 MAKANAN KESUKAAN RIZAL

BAHASA MELAYU TAHUN 1 MAKANAN KESUKAAN RIZAL


ALHAMDULILLAH
.
BTS (BEHIND THE SCENE)
.
Sebenarnya, lepas wacana/taklimat untuk Challenge 3 Akademi Youtuber tu berlangsung, aku terus belek buku teks digital, pilih tajuk paling advance dan terkedepan tapi ikut RPT,  buat intro, outro, update logo so ada wajah terkini sikit yang boleh letak di mana-mana ikut aku suka, buat cover untuk video semua siap-siap dan etc.
.
Lepas tu peram lama sangat, sebab nak ambik mood buat isinya.
.
Pastu slow-slow aku buat slide dulu, pastu malam kelmarin terus buat sampai habis video tu sampai tak tido. Serious ni bukan pengorbanan untuk AYU, tapi pengorbanan aku nak belajar lebih dan kekal dalam AYU, seterusnya aku dapat apply kat video aku ilmu tu untuk anak didik.. 
.
Please jangan fikir aku nak tunjuk pandai ke whatsoever. Cili kang! Cili tak cukup ke? Ko pi beli cili, cili mulut sendiri. 🔥 Panas hati jika orang ingat aku nak tunjuk pandai. Hamboih!
.
Setelah siap, aku upload kat youtube, the thing is hampir 30 jam aku tunggu untuk siap upload. (WAHAI FIBRE OPTIC, TOLONGLAH CEPAT SIKIT MASUK AREA SINI. unifi ). 
.
Ganggu jiwa sangat tau. Lepas tu, siap je upload. Aku terus hantar link youtube aku pada pentadbir AYU untuk aku dapat link untuk jawab exam 25 soalan.
.
Masa nak mesej pentadbir AYU, aku baru tau yang aku kena BLOCK kat telegram. Ahahhahaha. What the food sungguh! Tapi alhamdulillah, lepas pentadbir AYU mesej aku, aku save nombor pentadbir AYU & problem solved. 
.
Alhamdulillah. Result pun best hehehehehhehehehhehe memang aku harapkan sangat markah tu. Yeay! Allah dah makbulkan.
.
Now, rehat sat. Lepas tu, tunggu next challenge pulak.
.
.
Eh, jemput tengok tau video ni. Ni Challenge kitorang, jadi ni adalah WOW video ikut kriteria yang diorang harapkan. 
.
Allah bagi ilham buat video ni. Syukur. Aku taktau nak buat video formal-formal sangat, jadi silakan tengok tau. 
.
BM TAHUN 1 
MENU KESUKAAN RIZAL OLEH CIKGU AZLINA
.
http://www.akademiyoutuber.com/2021/08/bm-tahun-1-makanan-kesukaan-rizal-oleh.html




No comments:

Post a Comment