Tuesday, 10 December 2013

Pejabat Bergerak

Teks: Azlina Zabha
Gambar : Google Image's Search

Ada sesetengah pekerjaan yang memerlukan seseorang itu bergerak ke sana ke mari dengan menggunakan kenderaan. Dalam suatu situasi, adalah perlu bagi pekerja, ahli perniagaan mahupun pelajar mencetak sesuatu bagi melancarkan pekerjaan mereka. Jika kawasan yang berdekatan mempunyai kemudahan Cyber Cafe atau mesin fotostat memanglah ia tidak jadi masalah. Namun, jika tiada langsung kemudahan tersebut, apa perlu kita buat?

Saya sarankan, apa kata anda ambil inisiatif untuk wujudkan pejabat bergerak di dalam kenderaan anda sendiri.

Berikut ialah keperluan asas yang perlu anda sediakan:-

1) Car Power InverterGambar di atas menunjukkan pelbagai jenis Car Power Inverter. Ia membolehkan anda menghubungkan plug 3-pin pada sumber elektrik dalam kereta anda.

2) Printer / Pencetak 3 dalam 1


Printer 3 dalam 1 ini memudahkan anda mencetak, scan, dan juga fotostat dokumen atau gambar.

3) Komputer riba / laptop / notebook


Komputer riba terletaknya seribu satu dokumen yang berkaitan dengan pekerjaan anda. Rajinkanlah diri membawanya ke mana-mana supaya ia memudahkan lagi pekerjaan anda.

4) 3G / 4G Broadband Device


Peranti ini membolehkan anda melayari internet.

Semoga tips untuk pejabat bergerak ini membantu anda menyelesaikan tugasan anda dalam kadar segera.

Sampai jumpa lagi.4 comments:

  1. Terima kasih di atas perkongsian yang sangat bermanfaat ini, sebab saya tak pernah tahu sebelum ini tentang car power inverter. Adakah car power inverter ini sama dengan yang kita cas handphone dalam kereta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang, cuma ia ada plug 3-pin dan ada bermacam-macam jenis. Pastikan pilih yang ada fan/kipas supaya tak panas power inverter tu. Selamat mencuba!!

      Delete